Foraje puturi in Constanta si Tulcea

Pilofor.ro – sapam, muncim si nu ne oprim!

Lucrarile de alimentare cu apa iau amploare pe zi ce trece, in fiecare an, iar acest lucru poate fi observat cu precadere in mediul rural, desi nici mediul urban nu face exceptie. Mirajul alimentarii cu apa in regie proprie, cu ajutorul unor puturi si folosind mai apoi pompe submersibile si hidrofoare, reuseste sa cucereasca, fara de pret, din ce in ce mai mai multi beneficiari, indeosebi datorita independentei pe care un astfel de sistem o ofera, spre deosebire de sistemul de alimentare centralizat.

(Cere oferta pe loc aici)

Din acest motiv domeniul de foraje puturi apa a crescut si el si s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, devenind un domeniu complex, cu implicatii majore pentru reusita unui proiect de alimentare. Pentru executia de foraje puturi sunt necesare dispozitive speciale si tehnologii moderne, care sa asigure forarea in bune conditii, in vederea realizarii lucrarilor de alimentare cu apa.

PiloFor.ro mizeaza pe calitatea produselor folosite in vederea realizarii forajelor si tocmai din acest motiv foloseste materiale de cea mai buna calitate, verificate din punct de vedere al rezistentei si al eficientei. Folosim tubulatura PVC de tip VALPLAST (tuburi albastre), a carei rezistenta mecanica este superioara produselor similare existente pe piata.

Tipuri de foraje puturi apa

Forajul cu circulatie directa a noroiului bentonitic, se incadreaza in categoria forajelor de mica si medie adancime. Aceste foraje puturi sunt efectuate in zonele in care solul este moale sau semi- moale, randamentul de lucru in acest caz fiind foarte bun. Forajele de acest tip nu prezinta acelasi randament in cazul solurilor tari. Ca idee centrala, noroiul sau poate fi util in timpul procesului de forare, deoarece acesta are proprietatea de a stabiliza peretii forajului, astfel incat sa nu se produca surparea acestora. In plus, noroiul bentonitic ajuta la eliminarea dentrisului (material granular provenit din sfaramarea rocilor in timpul procesului de forare) asigurand transportul afara din put catre batalul amplasat (sapat) in imediata apropiere a putului.

 

Foraje uscate cu ciocanul de fund– reprezinta o tehnologie mai noua de forare, care foloseste aerul in vederea realizarii de foraje puturi. Spre deosebire de forajele cu circulatie directa a noroiului bentonitic, aceste tipuri de foraje puturi apa se utilizeaza cu precadere in cazul terenurilor dure sau foarte dure. In acest sens se foloseste un compresor cu aer foarte puternic, cu care se poate lucra foarte rapid, cu eficienta maxima.

Marele avantaj al acestor tipuri de foraje puturi consta in faptul ca poate determina cu exactitate adancimea stratului freatic si in plus se poate determina chiar si debitul de apa al acestuia. Forajele de acest tip necesita consolidare si nu dau randament in soluri moi sau semi-moi.

 

Cum se alege diametrul tubului de forare?

Este important ca inainte de alegerea efectiva a tubului sa se aiba in vedere cateva caracteristici ce pot influenta calitatea alegerii. Astfel este foarte important sa avem in vedere diametrul pompei submersibile pe care o alegem, deoarece in cazul alegerii unui diametru mic al tubulaturii, exista riscul ca aceasta sa nu poate patrunde, indiferent de modelul ales. Ca recomandare, se pot alege pentru alimentari cu apa pompe submersibile multietajate, avand grija ca in specificatiile tehnice sa fie mentionat si gradul de rezistenta la nisip. In general, pompele submersibile cu rezistenta mare la nisip vor fi dotate cu palete flotante care sa impinga apa si sa faciliteze astfel fluxul de apa.

De retinut este si faptul ca diametrul tubulaturii nu influenteaza in niciun fel debitul putului, iar cele mai utilizate diametre ale tubulaturii se incadreaza intre 125 mm si 140 mm.

Diametrul tubului se mai stabileste in functie de adancimea forajului sau de debitul acviferului din punct de vedere al permeabilitatii, al vitezei de curgere si al directiei. Este nevoie sa avem in vedere debitul de apa, deoarece este necesar sa oferim posibilitatea instalatiei sa conduca apa cu viteza, in vederea alimentarii consumatorilor finali.

DENISIPARI

Problematica nisipului este foarte importanta in cazul lucrarilor de alimentare cu apa, deoarece acumularea de nisip este principala problema ce poate cauza defectiuni ale pompelor submersibile. Chiar si in ipoteza folosirii pompelor submersibile rezistente la nisip, este util sa ai in vedere lucrarile de denisipare.

Nisiparea putului forat se datoareaza in principal greselilor de executie la nivelul putului, sau din cauza exploatarii irationale a acestuia. Daca vorbim despre greseli in executia putului, atunci acestea au legatura cu dispunerea margaritarului, care in cele mai multe dintre cazuri se face in mod neuniform, sau chiar la absenta acestuia. Margaritarul va avea rol de filtrare și tocmai de aceea este foarte important in realizarea corecta a puturilor.

In cazul exploatarii irationale a puturilor vorbim despre potentiale greseli de utilizare, ce tin de utilizarea pompelor submersibile in neconformitate cu cerintele pe care aceste foraje puturi le au. De asemenea, in cazul in care putul nu este exploatat pentru o perioada foarte mare de timp atunci se vor putea observa efectele nisiparii, insa acestea pot fi remediate prin curatare cu ajutorul specialistilor si a unor mijloace specifice.

Lucrarile de foraje puturi se recomanda a fi facute cu ajutorul specialistilor. Din acest motiv noi, PiloFor.ro venim in intampinarea tuturor beneficiarilor cu tehnologii moderne de forare, specifice fiecarui tip de sol in parte, pentru ca fiecare proiect de alimentare cu apa sa fie un adevarat succes. Suntem in permanenta conectati cu noutatile in domeniu, iar echipamentele noastre asigura randamentul optim in ceea ce priveste forajele.

Forajele nu sunt lucrari care sa se poata realiza nici in regie proprie si nici fara masuratori si teste prealabile. Pentru realizarea unor astfel de puturi este nevoie sa ai alaturi o echipa de lucru specializata, care sa detina cunostintele necesare in domeniu, astfel incat sa te poata ajuta atunci cand ai nevoie.

Noi, PiloFor.ro, exectutam preponderent foraje puturi in Constanta si Tulcea, de aceea te invitam sa ne contactezi daca ai in plan demararea unui proiect de alimentare cu apa prin puturi forate si pompe submersibile si iti punem la dispozitie toate informatiile necesare pentru a transforma proiectul tau intr-un adevarat succes.

customer-image

Pret de mai bine de doua luni am cautat pe internet foraje puturi apa si am dat foarte multe telefoane. In acest timp am inteles care este diferenta intre un put sapat manual si unul sapat mecanizat. Am ales sa merg mai departe cu acesti baieti din Constanta si nu au dezamagit. Bafta!

  • Petriceicu Dobre
  • Tulcea
customer-image

Am avut o experienta nu tocmai placuta cu o firma de foraje puturi apa, nu vreau sa dau nume, asa ca am cerut o recomandare la domnul Claudiu de la APIA si asa am ajuns la baietii astia. Toata stima!

  • Balan Catalin
  • Constanta
customer-image

Nu credeam ca voi avea nevoie vreodata de o echipa de foraje puturi, dar mutat la casa noua am fost nevoit sa ma interesez cine face foraje puturi in Constanta. Cu timpul mi-am dat seama ca nu oricine pune un anunt pe stalpi prin oras stie sa faca acest lucru. Pe baietii de la PiloFor am ajuns sa ii cunosc personal si de aceea ii recomand!

  • Ilie Patrichi
  • Constanta
customer-image

Pentru ca primaria nu s-a tinut de promisiune sa ne traga apa, am decis sa ne facem un put pe cont propriu. Sotul meu a intrebat pe la vecini de o firma serioasa de foraje puturi si nu a gasit nimic, insa eu am gasit acest site pe internet care m-a ajutat foarte mult. O firma serioasa!

  • Rodica Marinac
  • Constanta